Informatie openingsrit (nieuwe startlocatie!!)

Het verzamelpunt is gewijzigd in: 

Echo’s Home Oirschot, Eindhovensedijk 33, 5688 GN Oirschot.De tijd wordt nog nader bekendgemaakt.

INSCHRIJVING GESLOTEN!!!

SNVM voorjaarsrit 2022.

Op zaterdag 16 april  2022 is de SNVM voornemens om haar voorjaarsrit te organiseren langs een deel van de opmarsroute van Operatie Market-Garden (september 1944) die al in 2020 was verkend in het kader van 75 jaar bevrijding Nederland. Deze rit is 2020 gecanceld vanwege de toen geldende COVID-19 beperkingen en kon ook in 2021 niet uitgevoerd worden.

Vanwege de mogelijk nog steeds aanwezige of misschien weer terugkerende COVID-beperkingen is tijdens de voorbereiding in februari besloten om in 2022 slechts een deel van de eerder geplande route te rijden, namelijk het gedeelte dat op Nederlands grondgebied ligt, globaal gelegen tussen Best via Veghel en Uden naar Grave/Overasselt. De rit zal ook “corona-proef” worden gereden, dwz geen handenschudden, geen biker hugs etc. We willen daarom ook zo min mogelijk terugvallen op faciliteiten onderweg, dus geen horecalunch, maar een eigen lunchpakket en drinken meenemen om niet afhankelijk te zijn van horecafaciliteiten. Wel zullen we kijken of er mogelijk nog iets geregeld kan worden onderweg, maar zeker is dat niet.

Tijdens de voorjaarsrit zal er aandacht zijn voor het Airborne optreden van met name 101st en 82th Airborne Division in september 1944, die vanuit Engeland opstegen om her en der langs de opmarsroute tussen de Belgische grens en Nijmegen strategische bruggen te bezetten en posities in te nemen. Een belangrijk deel van de rit zal verreden worden over de oorspronkelijke route van de opmars; de zogeheten Hell’s Highway. Onderweg zullen een aantal in de opmars van 1944 belangrijke punten worden aangedaan alwaar enige uitleg volgt van hetgeen op die locatie is gebeurd. Ook zal er onderweg een krans worden gelegd met de daarbij horende plechtigheden.