Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht: Luitenant-generaal Hans van Griensven


Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht luitenant-generaal Hans van Griensven

Defensie heeft met luitenant-generaal Hans van Griensven een nieuwe Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK). In Hilversum nam hij op 30 januari 2017 de functie over van ranggenoot Bart Hoitink die met leeftijdsontslag gaat.

 

  • Adviseur van de minister.
  • Bemiddelaar voor militairen en burgers.
  • Inspecteur der Veteranen.
  • Inspecteur der Reservisten. 

 

 

Inspecteur der Veteranen

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) is ook Inspecteur der Veteranen. Hierbij let de IGK vooral op de (na)zorg en de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen. Maar ook voor hun thuisfront en nabestaanden. Hij doet dit door zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij nationale of internationale veteranenactiviteiten. 

 

Ook veteranen kunnen de inspecteur vragen te bemiddelen bij Defensiezaken. Daarnaast adviseert de IGK de minister van Defensie over veteranenaangelegenheden. De IGK is rechtstreeks bij veel initiatieven en activiteiten voor en door veteranen betrokken. Zo is hij beschermheer van de Dragers Militaire Dapperheidsonderscheidingen en van de Stichting Veteranen Actief. De IGK is ook vicevoorzitter van het Comité Nederlandse Veteranendag.

Hans van Griensven wil zich laten leiden door 5 woorden zegt hij in de laatste Defensiekrant: luisteren, begrip, actie, leiderschap en communiceren.

 

Facebook

Een doel dat hij zich stelt: binnen een jaar 5.000 likes op de IGK-Facebookpagina. “Mensen hoeven mij niet te kennen, maar het instituut wel. Of het nou gaat om de soldaat, reservist of veteraan. Ze moeten weten: hé, er is een instituut dat kan bemiddelen. Er zijn mensen die naar mij luisteren.”

 

Like de pagina via de volgende LINK: https://www.facebook.com/InspecteurGeneraalderKrijgsmacht

 

Snertrit

Snertrit19 oktober 2019
De grote dag is aangebroken, we gaan rijden!

Komende evenementen

  • 04/18/2020 12:00 AMOpeningsrit
  • 06/26/2020 12:00 AMNLVD rit
  • 09/20/2020 12:00 AMVredesrit
  • 10/17/2020 12:00 AMSnertrit