Over ons


Doelstelling

De Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders heeft tot doel om jaarlijks minimaal een veteranenmotorrit te organiseren voor veteranen die motor en/of trike rijden, bij voorkeur in combinatie met de Nederlandse Veteranendag.

 

 

René van Houtert – Voorzitter

René  is na zijn functioneel ontslag als Luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht in januari 2019 momenteel werkzaam bij de Inspectie Veiligheid Defensie als senior adviseur en onderzoeker op het gebied van Human Factors en Systeemveiligheid. Als gedragswetenschapper heeft hij vanaf 1994 verschillende missies begeleid en is onder andere uitgezonden geweest voor operaties Deny Flight , Deliberate Force, Allied Force, KFOR en de VN-missie UNMEE. Daarnaast heeft hij als psycholoog tal van uitgezonden militairen gedebriefd en heeft hij uit hoofde van verschillende door hem beklede functies zich meermaals bekommerd om het welzijn van veteranen en hun achterban.

 

In zijn vrije tijd is hij actief als verkeersbegeleider van verschillende ‘goede doelenritten’ en begeleiding op de motor van sportevenementen. Daarnaast is hij als verkeersvrijwilliger jarenlang actief geweest in de werkgroep Verkeer van de Motorrijdersactiegroep met als doel de verkeersveiligheid van motorrijders te bevorderen. 

 

Sinds 2011 is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Veteranenmotorrit en heeft hij verschillende routes uitgezet en gecoördineerd.

Je kunt René bereiken door hem een mail te sturen: voorzitter@snvm.eu

 

 

Ernst-Paul van Etten – Vice-voorzitter 

Ernst-Paul van Etten is sinds 1 november 2016 vice-voorzitter. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont in Noord-Holland. Als actief dienend militair in de rang van kapitein-luitenant ter zee arts werkt E-P als Hoofd Geneeskundige Zorg bij de Koninklijke Marine in Den Helder. In 1998 is hij in dienst gekomen als arts bij de Koninklijke Marine en heeft hij op diverse functies in de patiëntenzorg en bij staven gewerkt, zowel aan de wal als op zee. Zijn veteranenstatus dankt hij onder andere aan een uitzending naar Djibouti (Atalanta).

 

E-P rijdt bijna dagelijks op de motor; o.a. heen- en weer naar Den Helder, normaal op een BMW R 1200GS LC Adventure en met vies winterweer op een voormalig politie Yamaha FJR 1300. Sinds 5 jaar is hij de “motordoc” van de Militaire Motorbedevaart en is hij al jaren het gezicht van de medische dienst van de 4-daagse in Nijmegen. Hij ziet er naar uit om samen met u de SNVM-evenementen te mogen organiseren.

Je kunt Ernst-Paul bereiken door hem een mail te sturen: vicevoorzitter@snvm.eu

 

 

Helmut Hermans – Secretaris
Helmut werkt als Sales Executive Benelux voor en bij BUZIL-WERK Wagner GmbH & Co. KG uit Memmingen Duitsland.

 

De defensie roots gaan terug naar de jaren 80.Van januari 1980 t/m maart 1985 heeft Helmut als Sergeant beheerder Klasse 1 bij Defensie gewerkt. Zijn veteranenstatus dankt hij aan zijn Libanon periode. (november ’82 t/m juni ’83).

 

Helmut is lid van diverse veteraangerelateerde organisaties, zoals DMV en VST.

 

Helmut rijdt al jaren BMW, jarenlang een uit Duitsland geïmporteerde BMW R 1200C Independent; vanaf 2016 een BMW R 1200 RT. De vrienden- en kennissenkring van Helmut kent, naast een door zijn ruim 35 jaar werk in de facilitaire wereld opgebouwd netwerk, een groot defensie-aandeel van zowel actief dienende als ”met FLO”-militairen.

 

Net als Rene is Helmut in zijn vrije tijd actief als verkeersbegeleider op de motor van evenementen.

Je kunt Helmut bereiken door hem een mail te sturen: secretaris@snvm.eu

 

 

… – Penningmeester
(Under construction)

De penningmeester kun je al wel mailen: penningmeester@snvm.eu

 

 

Isaac Jansen – PR en media

Isaac is als dienstplichtige opgekomen in mei ’92 en heeft door de uitzendingen bijgetekend als BBT’er. Hij is als verpleegkundige uitgezonden geweest bij 1 NL/BE TBat (augustus ’94 – maart ’95) op de BHP van SSVCIE in Busovaca. UNPROFOR was zijn tweede uitzending. Een jaar eerder zat hij ook als verpleegkundige met UNTAC (mei ’93 – oktober ’93) in Cambodja in het FDS met het Korps Mariniers. In juli ’95 heeft hij de KL verlaten, maar hij is nog steeds verpleegkundige.

 

Isaac werkt als stafmedewerker (Opleiding en Kwaliteit) in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Stichting Pelita, een maatschappelijke organisatie voor Indische en Molukse ouderen. Isaac rijdt op een Honda Deauville.

 

Voor de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders zal Isaac u op de hoogte houden via Facebook en de website. Daarnaast houdt hij zich bezig met mediazaken. Mocht u hierover vragen of tips hebben, dan hoort hij dat graag van u. Isaac is te bereiken via pr@snvm.eu

 

 

Jan Willem Tenkink – Algemeen bestuurslid

Jan Willem is buitendienstmonteur in dienst bij z’n broer. Ze worden door diverse bedrijven ingehuurd om te ondersteunen in drukke periodes. Van machinebouw tot elektrotechnische ondersteuning en van metaalbewerking tot constructief lassen.

 

In 2002 begon zijn periode bij defensie bij de genie. Als wiellaadschopmachinist is Jan Willem 2x naar Afghanistan geweest in 2005 en 2006. In 2008 is hij naar de Koninklijke Militaire School gegaan. In de weekenden houdt hij zich meestal bezig met survivalruns. Tenzij het te mooi weer is, dan wordt de Yamaha FJR 1300 tevoorschijn gehaald.

 

Jan Willem is in 2014 gestart als Route Coördinator van route oost, in 2016 is hij het bestuur komen versterken. Stuur Jan Willem een bericht: bestuurslid1@snvm.eu

Openingsrit

Openingsrit18 april 2020
De grote dag is aangebroken, we gaan rijden!

Komende evenementen

  • 10/17/2020 12:00 AMSnertrit
Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het V-fonds