Bestuur

René van Houtert – Voorzitter


René  was na zijn functioneel ontslag als Luitenant-kolonel bij de Koninklijke Luchtmacht van 2019 tot 2021 werkzaam bij de Inspectie Veiligheid Defensie als coördinerend inspecteur en onderzoeker op het gebied van Human Factors en Systeemveiligheid. Per 1 februari 2021 is hij zelfstandig ondernemer en adviseur op het gebied van veiligheid en menselijk gedrag.

Als gedragswetenschapper heeft hij vanaf 1994 verschillende missies begeleid en is onder andere uitgezonden geweest voor operaties Deny Flight , Deliberate Force, Allied Force, KFOR en de VN-missie UNMEE. Daarnaast heeft hij als psycholoog tal van uitgezonden militairen gedebriefd en heeft hij uit hoofde van verschillende door hem beklede functies zich meermaals bekommerd om het welzijn van veteranen en hun achterban.

In zijn vrije tijd is hij actief als verkeersbegeleider van verschillende ‘goede doelenritten’ en begeleiding op de motor van sportevenementen. Daarnaast is hij als verkeersvrijwilliger jarenlang actief geweest in de werkgroep Verkeer van de Motorrijdersactiegroep met als doel de verkeersveiligheid van motorrijders te bevorderen.

Sinds 2011 is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse Veteranenmotorrit en heeft hij verschillende routes uitgezet en gecoördineerd.

Je kunt René bereiken door hem een mail te sturen: voorzitter@snvm.eu

 

Mark Schindeler – Vice-voorzitter

Mark begon eind jaren ‘90 bij de Koninklijke Luchtmacht bij de functiegroep Luchtvaarttroepen (LVT), toen nog Grondoperaties geheten. Hij werkte op de vliegbases Woensdrecht, Gilze-Rijen, Eindhoven, Volkel, Leeuwarden en bij de Defensie Bewakings- en Beveiligingsorganisatie (DBBO). In deze functies ondersteunde hij o.a. geleide wapeneenheden bij oefeningen in Europa en werd hij uitgezonden met transporthelikopters naar Afrika en met jachtvliegtuigen naar Afghanistan.

 

Dankzij een bevriende parachute springende Infanterist rijdt Mark sinds 2017 mee met SNVM ritten. Mark is ook actief als vrijwilliger bij twee parachutistenclubs in het zuiden van het land en rijdt regelmatig op een goed ronkende zwarte VMax. Regelmatig rijdt hij ook off-road tochten op gehuurde motoren en helpt hij als vrijwilliger het Veteranen Search Team (VST). Verder is hij regelmatig in de bergen te vinden op ski’s of wandelschoenen.

Je kunt Mark bereiken door hem een mail te sturen: vicevoorzitter@snvm.eu

 

Helmut Hermans – Secretaris


Helmut werkt als Sales Executive Benelux voor en bij BUZIL-WERK Wagner GmbH & Co. KG uit Memmingen Duitsland.

De defensie roots gaan terug naar de jaren 80.Van januari 1980 t/m maart 1985 heeft Helmut als Sergeant beheerder Klasse 1 bij Defensie gewerkt. Zijn veteranenstatus dankt hij aan zijn Libanon periode. (november ’82 t/m juni ’83).

Helmut is lid van diverse veteraangerelateerde organisaties, zoals DMV en VST.

Helmut rijdt al jaren BMW, jarenlang een uit Duitsland geïmporteerde BMW R 1200C Independent; vanaf 2016 een BMW R 1200 RT. De vrienden- en kennissenkring van Helmut kent, naast een door zijn ruim 35 jaar werk in de facilitaire wereld opgebouwd netwerk, een groot defensie-aandeel van zowel actief dienende als ”met FLO”-militairen.

Net als René is Helmut in zijn vrije tijd actief als verkeersbegeleider op de motor van evenementen.

Je kunt Helmut bereiken door hem een mail te sturen: secretaris@snvm.eu

 

Jan Willem Tenkink – Penningmeester

De penningmeester kun je mailen: penningmeester@snvm.eu

 

Isaac Jansen – PR en media
Isaac is als dienstplichtige opgekomen in mei ’92 en heeft door de uitzendingen bijgetekend als BBT’er. Hij is als verpleegkundige uitgezonden geweest bij 1 NL/BE TBat (augustus ’94 – maart ’95) op de BHP van SSVCIE in Busovaca. UNPROFOR was zijn tweede uitzending. Een jaar eerder zat hij ook als verpleegkundige met UNTAC (mei ’93 – oktober ’93) in Cambodja in het FDS met het Korps Mariniers. In juli ’95 heeft hij de KL verlaten, maar hij is nog steeds verpleegkundige (niet praktiserend).

Isaac werkt als stafmedewerker (Opleiding en Kwaliteit) in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. Daarnaast is hij vrijwilliger bij Stichting Pelita, een maatschappelijke organisatie voor Indische en Molukse ouderen. Isaac rijdt op een Honda Deauville.

Voor de Stichting Nederlandse Veteranen Motorrijders zal Isaac u op de hoogte houden via Facebook en de website. Daarnaast houdt hij zich bezig met mediazaken. Mocht u hierover vragen of tips hebben, dan hoort hij dat graag van u. Isaac is te bereiken via pr@snvm.eu

 

Jan Willem Tenkink – Algemeen bestuurslid (webshop)


Stuur Jan Willem een bericht: bestuurslid1@snvm.eu

Hayo van der Brugge – Algemeen bestuurslid

Hayo begon zijn carrière in 1987 als zeedienst-officier bij de Koninklijke Marine en vervulde diverse varende functies van officier van de wacht tot eerste officier van een fregat. Daarnaast vervulde hij walfuncties bij de (NAVO) luchtmacht op AOCS Nieuw Milligen, ICAOC2 Kalkar Duitsland en COMAIRSOUTH in Napels. Hayo nam deel aan meerdere missies en verliet in 2005 de marine. Sindsdien werkte hij onder andere bij de douane, rechtspraak en momenteel bij de Dienst justitiële Inrichtingen.

Hayo hielp het bestuur al vaker als een van de route-coördinatoren van de veteranenrit en begeleider (roadofficer) tijdens ritten van de SNVM, voor hij toetrad tot het bestuur als bestuurslid Algemeen.

Stuur Hayo van der Brugge een bericht: bestuurslid2@snvm.eu

…. – Algemeen bestuurslid
(Under construction)

…..: bestuurslid3@snvm.eu